Pethő Galéria

[HU] [EN]

275139 Atmos

A mű címe: 275139 Atmos 
Alkotó: Jaeger LeCoultre 
275139 Atmos275139 Atmos275139 Atmos

Jaeger-LeCoultre -Atmos óra (1970-es évek) Szervízelve, garanciával.

A világhírűvé vált svájci óramanufaktúrát 1833-ban Antoine LeCoultre alapította.
1903-ban Jacques -David LeCoultre (az alapító egyik leszármazottja) találkozott Edmond Jaeger párizsi üzletemberrel, és kettejük barátságából majd később közös munkájuk eredményeként született a Jaeger LeCoultre márka,.

Az első ATMOS megalkotása 1928-ban egy svájci mérnök nevéhez fűződik (Jean -Leon Reutter) mely az időtlenség és megállíthatatlanság álmával kecsegtet.


A rendkívül energiatakarékos órát sem felhúzni, sem mozgatni nem kell, energiaszükségletét a hőmérséklet változásából nyeri, így majdnem igazi perpetuum mobile-ként elem és emberi beavatkozás nélkül képes hosszú évekig működni
Az egész óra egy gázzal / etil-kloriddal feljavított környezetben helyezkedik el, hermetikusan lezárva egy áttetsző kapszulában. Amikor a hőmérséklet emelkedik növekszik, úgy a nyomás is az erre a célra kialakított belső kamrában, mely elegendő ahhoz, hogy egy finom rugót összenyomjon. Ahogy esik a hőmérséklet a gáz visszanyeri eredeti térfogatát, a rugó elenged. Ez a mozgás tartja életben a szerkezetet, melynek csupán 1 fok hőmérséklet változásra van szüksége ahhoz,hogy   folyamatosan működjön.

Az elmúlt 50 évben a svájci kormány hivatalos ajándéka is ez az óra, a legkedvesebb vendégei részére.

db. | Összesen 0 Ft. + postaköltség